Vies a les Agudes (Terra Incògnita i Tapia-Jover)

Vaig estar buscant per internet la ressenya de la via "Terra incògnita" abans d'anar-hi dimecres a la tarda i per casualitat vaig retrobar-me amb el meu propi blog (última entrada del 2008...). Entre això i que, com sempre que llegeixes informació d'una via per internet, cadascú diu la seva, tal com l'ha viscut, etc., he decidit opinar per aportar el que vam viure nosaltres. Aprofito per fer comentaris també de la via "Tapia-Jover" que vam repetir durant el confinament. 

Aquest dimecres passat donaven núvols i pluja, encara que en principi poca quantitat de precipitació. Tot i la mala previsió vam pujar, frontals inclosos, ja que sortíem de Palautordera a les 16:15 h i per la informació que havia vist en algun blog marcaven una aproximació de 35-45 min, unes 4h30 a la via i 1 h-1h30 de baixada. 

Nosaltres vam trigar 30 minuts del cotxe al peu de via, conec la pujada perquè he fet les altres vies del massís, però si és el primer cop que s'hi puja pot costar situar-se i trobar l'inici. A la via vam estar 3 h des que vam començar. La meteo va aguantar tot i estar tota l'estona en ambient molt alpí, boira, núvols i a l'últim llarg plugim per amanir la tarda. A les 20:30 estàvem al cim i des d'allà amb 1 h de nou al cotxe. A punt de treure els frontals, però finalment no va caldre.

Vam pujar amb una corda de 80 m, 16 cintes, 2 bagues de 60 cm i 5 friends: 2 camalots (n1 i n2) i 3 tòtems (0.5, 0.65 i 1.5) i vam empalmar el 1r i 2n llarg i el 4t i el 5è (compte amb el fregament, cal portar cintes molt llargues). No vam utilitzar els friends fins al 6è llarg on vam col·locar el camalot del 2 en comptes de xapar un parabolt que estava posat en un bloc gran que no em va donar bon rotllo. A l'últim llarg vàrem sortir recte i després vam veure que a la dreta es veia una xapa, sortida curiosa perquè ja plovia (V+) i s'ha de protegir (un parell de friends, una baga en un bloc i un altre en una arrel).

Pel que fa al grau de la via coincideixo amb el que he llegit d'alguna cordada més i crec que estaria més ajustat si estigués mig grau per sota del qual està. Tinc entès que els aperturistes la van obrir per baix i després la van equipar i, a vegades quan vas obrint tens la sensació que és més difícil (terreny nou, a protegir,...). Però, com sempre, tot és subjectiu.

La via ens ha agradat, es gaudeix i és una manera maca de fer les Agudes. Personalment, em va agradar més la "Tapia-Jover", potser perquè té més parts d'autoassegurar-se.

Aquí deixo la ressenya modificada que he agafat de https://www.klimbingspider.com/terra-incognita-les-agudes/ amb la nostra opinió del grau:



Pel que fa a la via "Tapia-Jover", la vam fer durant el confinament i li vam fer el rotpunkt. Aquí deixo la ressenya que portàvem i la nostra proposta de grau:


La proposta de grau:





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ressenya definitiva Via "Teràpia vertical" a les Agudes.

Via "Teràpia vertical". Nova via a Les Agudes - Montseny

Tossal de l'obaga de la Font