Vol al Montseny - Turó de l'Home

Divendres tarda 10/05/2024, els plans d'escalada pel cap de setmana se'n van en orris... El Montseny es veu net i respira bon rotllo, i em dona per mirar la previsió de vent al Turó de l'Home:


Pregunto a un amic a veure si em pot pujar. S'intueix que cap a les 18-19h estarà força bé per enlairar-se. Pugem fins al pàrquing del Turó de l'Home. No fa gaire fred i la brisa és suau, dona bones vibracions.




Pujant no les tenia totes perquè a baix, cap primera hora de la tarda estava bufant fort, però en principi amb el pas de les hores havia d'anar afluixant. Última comprovació a l'estació meteorològica automàtica instal·lada al Puig Sesolles (1668 m):


A les 17 h encara no s'havia actualitzat, però es veien les dades fins les 13 h i ja s'intuïa que anava de baixada, i es mantenia l'orientació sud/sud-oest del vent. 
Comprovació a la web de Hikeandfly.org per assegurar-me que arribaria a Sant Esteve de Palautordera. Introduint un rendiment de la vela de 6:1, una mica per sota del que realment té per donar un marge de seguretat veia que sí que arribava bé.



Finalment, cap a les 18 h la velocitat del vent va caure més del que esperava (4,3 km/h) i vaig haver de fer una bona carrera per sortir bé.



Aterratge al costat del bar "La Nau", perfecte per plegar i fer la cervesa!
Tercer vol des del Turó de l'Home. El següent pas, pujar escalant les Agudes amb el parapent per alguna de les vies i baixar volant des del Turó de l'Home.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Ressenya definitiva Via "Teràpia vertical" a les Agudes.

Via "Teràpia vertical". Nova via a Les Agudes - Montseny

Tossal de l'obaga de la Font